Zonnepanelenproject Parkstad

Informatie over de BTW-teruggave

Beste inwoner van Parkstad,

Als u overweegt om deel te nemen aan het Zonnepanelenproject Parkstad, willen wij u vooraf goed informeren over de (on)mogelijkheden van de BTW teruggave. Als u een particulier bent die zonnepanelen gaat aanschaffen, dan kunt u in de meeste gevallen de betaalde BTW hierover terugkrijgen van de Belastingdienst. Voorwaarde hiervoor is in elk geval dat de naam van de aanvrager op het formulier voor de BTW teruggave dezelfde is als die op de aankoopfactuur van de panelen en gelijk is aan de naam op uw energierekening.

In sommige gevallen is de teruggave van de BTW iets ingewikkelder of zelfs niet mogelijk. Wij adviseren u om in die gevallen contact op te nemen met de Administratieve Eenheid Zonnepanelenproject Parkstad: zonnepanelenproject@parkstad-limburg.nl, nog vóórdat u definitief besluit om zonnepanelen aan te schaffen. Dat is het geval als u:

  • Een onderneming hebt (of in het jaar van aanschaf van de panelen gaat starten) of als u werkt (of in het jaar van aanschaf van de panelen gaat werken) als zelfstandige / zzp ‘er en over het jaar van aanschaf van de zonnepanelen aangifte BTW / Omzetbelasting bij de Belastingdienst doet of gaat doen.
  • Of: of als u eerder gebruik hebt gemaakt of gaat maken van de ‘kleine ondernemersregeling’.
  • Of: als u voor de tweede keer zonnepanelen aanschaft, als uitbreiding van een eerdere investering of als een geheel nieuwe investering.
  • Of: wanneer u als bestuurder van een stichting of vereniging investeert in zonnepanelen die hoofdzakelijk voor eigen gebruik zijn.
  • Of: als u uw huis inclusief zonnepanelen verkoopt.