Zonnepanelenproject Parkstad

Nieuwe ronde infoavonden zonnepanelen-project
Vanaf eind september 2017 houdt gemeente Heerlen weer infoavonden over het Zonnepanelenproject Parkstad. Het project biedt inwoners de mogelijkheid om eenvoudig en zonder rompslomp zonnepanelen te kopen. Met een all-in pakket wordt alles geregeld: financiering via een gemeentelijke lening, koop, installatie, garantie en het onderhoud gedurende 15 jaar.

Overstap naar zonnestroom: betaalbaar en gemakkelijk
Het project is bedoeld voor particuliere woningeigenaren, bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3×80 ampère.
Het plaatsen van zonnepanelen is over het algemeen vergunningsvrij. Op monumenten en in beschermd stads- en dorpsgezicht zijn hier echter regels aan gebonden. Onze serviceprovider is hier van op de hoogte en zal u hierop attenderen. In deze gevallen dient een omgevingsvergunning te worden aangevraagd die wordt voorgelegd aan de commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Uw verzoek kan geweigerd worden indien de commissie van mening is dat het niet wenselijk is op uw woning. Meer info is te vinden op de website van de rijksoverheid : www.monumenten.nl
De nieuwe infoavonden worden gehouden op:

  • 25 september Tulip Inn, (Wilhelminaplein 17, Heerlen-Centrum)
  • 28 september Caumerbron (Corisbergweg 197, Heerlerbaan)
  • 5 oktober Amicitia (Markt 9, Hoensbroek).

Alle infoavonden beginnen om 19.30 uur en eindigen circa 21.00-21.30 uur

Direct besparen op de energierekening
Uitgangspunt van dit zonnepanelenproject is dat deelnemers per maand minder geld kwijt zijn aan energie en aflossing dan in de huidige situatie. Deelnemers hebben geen financiële reserves nodig om in te stappen en kunnen hun zonnepanelen afbetalen in maximaal 15 jaar. Inwoners kunnen hiervoor – binnen het pakket – een lening afsluiten met de gemeente Heerlen, tegen een lage rente. Over die 15 jaar krijgen deelnemers maximale service en garantie én een opbrengstgarantie van de installatie.

Aanmelding
Voor een goede organisatie is het nodig om zich op te geven voor de infoavond. Dit kan door een mailtje te sturen naar: nieuweenergie@heerlen.nl onder vermelding van het aantal personen en de voorkeursdatum.

Vrijblijvende offerte / meer info:
www.zonnepanelenprojectparkstad.nl
Iedereen kan een offerte aanvragen. Om inzicht te krijgen in de (te verwachten) kosten en baten, maakt de provider eerst een dakscan op basis van een luchtfoto. Indien het interessant voor u is volgt het contract met de gemeente en een huisbezoek. Tijdens het huisbezoek wordt alles in detail opgemeten en als alles naar wens is hoeft u dan pas definitief iets te tekenen. De schouwer maakt dan ook meteen een afspraak voor een dag dat de installatie wordt geplaatst. De offerte en het huisbezoek zijn dus geheel kosteloos en vrijblijvend.

Wilt u de presentatie nog eens rustig bestuderen, dat kan hier.